Pretraži
Na vrh
Putovanja Vikend izleti

Koča pri čarovnici – spooky mjesto za ne baš svaki ukus

Već svi znate da smo često u Sloveniji i da nikad nismo gotovo s istraživanjem lokacija!

Jednostavno, Slovenija koliko god da je mala, ima pregršt sadržaja za putovanja s djecom i  koliko god mislim da je znam, uvijek opet otkrijem nešto posve novo! 

Ovaj put je to bilo tematsko područje Koča pri čarovnici koji se nalazi u blizini samostana Olimia, konkretno u području zvanom Podčetrtek. Riječ je o šumici s drvenim kolibama, punktevima i šetnicama u kojima je sve tematski posvećeno bajkama, pričama za djecu i vješticama koje su se, osim u dječjem štivu, po lokalnim legendama okupljale baš u tom šumarku. 

 

Ideja je super! Bajke, priče, priroda, šetnja…sve zvuči kao savršeno mjesto za zabavna putovanja s djecom

No, je li stvarno tak(v)o?

Moj stav je – kako za koga! 

Znam ljude koji su se oduševili mjestom i već im je u planu opet ga posjetiti.  Super za njih i njihove klince, no Liv i ja nismo među njima. Liv baš nije bila zainteresirana za sadržaj, doslovce je bilo veni, vidi bez vici. Napravila je krug i bilo joj je dosta! 

To je vjerojatno i do mene jer je nisam baš animirala, a to nisam činila jer sam bila…pa, zatečena. Za moj ukus je mjesto previše čudno, bizarno i pomalo spooky, pomalo u stilu meksičkog Otoka lutaka ili kulise za novi Pet Sematary (koji inače volim, no ne u live verziji). Razlog tome su prilično scary lutke koje predstavljaju ne samo vještice i slične “bad guyse”, već i pozitivce poput Mace Papučarice. Maca je posebno sablasna i izgleda kao izgubljena igračka Samare Morgan (“Krug”), a uz to šiva papuče nekim stabby pokretom a la Norman Bates. Od lutaka su mi još samo nedostajali Chucky i  Annabelle za koje mislim da bi se sjajno uklopili! 

Također mi nedostaje neki konkretniji storytelling, odnosno “priča” koja bi sve to povezivala jer bez nje sve djeluje dosta nabacano. Primjerice, Miki Maus i Mini su “cimeri” s vješticom, neki rekviziti mi nemaju previše veze s likovima oko njih i jednostavno mi fali neki jasni slijed koji prati priču i poantu mjesta. 

No opet kažem, to je moj ukus! Možda je vaš stav drukčiji i imate novo mjesto za putovanja s djecom! Jeste li već posjetili Koču pri čarovnici? Ako niste, želite li? Javite mi dojmove kakvi god da jesu, a ja vam želim bolje od svojih! 

 

«

»

Pratite na Instagramu