Pretraži
Na vrh
Vikend izleti

Zimski vikend u Istri sa curama

Girls only

Istra je već godinama (čitaj – još iz „prošlih života“ prije Liv) moja omiljena baza kojoj se redovno vraćam u svakoj prilici, bila to akcija, odmor ili pomiješano! To se nije promijenilo nakon Livinog rođenja jer Istra (i dalje) ima sve za svakoga – parove, samce, obitelji s djecom ili odraslu ekipu željnu dobrog druženja. Povod mog posljednjeg posjeta Istri je bilo ovo posljednje – točnije, moj rani rođendan kojeg sam željela proslaviti s curama! Kažem „rani“ rođendan, jer sam rođena u osmom mjesecu kad, pogađate, u mojoj blizini nema ekipe za party. Svi se razbježimo na godišnje odmore i nemoguće nas je skupiti na jednom mjestu.  Zbog te istine, već godinama sam vjerna tradiciji da svoje rođendane proslavljam ranije/kasnije od „službenog“ termina kako bi ih provela sa svojim best off ljudima – i to, jelte, 100% offline! I ove sam godine poštivala tradiciju, pa nas sve okupila u svojoj dragoj Istri. 

Odmah da vam kažem, ni to nije bilo lako. Štoviše, na momente sam mislila da je (i to) nemoguće. Naime, uskladiti 6 zaposlenih žena i mama te ih u istom vikendu okupiti na moru je dostojno operacije za CIA. K tome, do zadnjeg dana strepite hoće li se netko (ili nečije dijete) u zadnji tren razboljeti, hoće li iskrsnuti nešto drugo zbog čega će jedna (ili više nas) otkazati izlet, hoće li se netko posvađati na mrtvo ime ili jednostavno zaključiti da je preumoran…sad pomalo karikiram, no znate na što mislim! No, uspjele smo – tako da smo uz moj rođendan, proslavljale i samu činjenicu da smo tu gdje jesmo, u Istri!

Lokacija je bila kuća u Dugoj uvali koju nam je ustupila frendičina frendica po vansezonskoj cijeni. Iako je to bio privatni dogovor „preko veze“, svakako vam savjetujem da pronjuškate iznajmljivače na moru koji eventualno nude zimski smještaj po „zimskoj cijeni“, koja bi očekivano mogla biti niža od ljetne. Nemate što izgubiti, a dobiti možete jako puno – pri čemu, osim zimskog odmora na Jadranu, mislim i na ušteđeni novac! Ako nikad niste zimi bili na Jadranu, Istra je pravo mjesto za to. Čarobno ju je proći i u prvom/drugom mjesecu kad bez gužve i vrućine možete upoznati sve njene mirise, okuse i mjesta koja će vam pružiti točno ono što trebate – u našem slučaju, vikend s odraslom ekipom! 

Plan je bio jednostavan. Boraviti u zajedničkoj kući i maksimalno se zabaviti, odmoriti i „naklafrati“! Dakle, sličan mod kao na mojoj „psihoterapiji“ u Ateljeu na br.1 kad okupim svoje cure uz keramiku i cugu, samo što smo ovaj put prespavale (i, da, nismo imale glinu). No, zato smo imale nešto jednako dobro – društvene igre, jastuke i šampanjac! Kao prave klinke, sjele smo na pod i do dugo u noć se valjale od smijeha. Uz propisno „gaženje“ u društvenim igrama!

Vjerujem da ćemo se složiti da je vrlo važan „sastojak“ izlazaka s ekipom i klopa. Baš smo se zato odlučile počastiti, i to ovaj put ne samo rođendanski, već i nešto drukčije nego inače. Naime, nismo same kuhale ni naručile klopu, već unajmile usluge pravog profi kuhara koji nas je častio puna tri sata. Fine dining, 8 slijedova – dakle, posve novo gurmansko iskustvo na 100% domaći način. Dečko nam se pojavio na vratima sa svježom ribom koju je sinoć (u)lovio te ostalim prefinim domaćim namirnicama, a onda je spremno zasukao rukave. Da, to znači da nije bio gol! 

U dobrom društvu i uz dobru hranu vrijeme brzo prolazi, tako da je i ovaj vikend trajao prekratko – što znači da ga želim što prije ponoviti, s nečijim rođendanom ili bez njega! Ako ste vi skorašnji slavljenik, svakako preporučujem da razmislite baš o ovakvom angažmanu – neko zgodno mjesto, vaša ekipa i dobar provod uz druženje i klopu! To nam svima treba i svi smo to zaslužili! To je psihoterapija koja se ne propušta! Znam da se nije uvijek lako organizirati, okupiti ekipu ni pronaći vrijeme, naravno da sve to bar nešto košta čak i ako birate najpovoljnije opcije, ali kad razmisliš o benefitima koji stižu zauzvrat, isplati se primiti organizacije vikenda. Ako vam je čak i jedan vikend nezgodan, razmislite o nekoj dnevnoj opciji, u većoj blizini i bez spavanja. To može biti spa, planinarenje, šetnja, piknik…bilo kakav oblik druženja u kojem ćete okupiti svoje ljude i bez grižnje savjesti uživati barem koji sat. Znate da sve obaveze neće nikud pobjeći – i zato si dozvolite pobjeći od njih! 

«

»

Pratite na Instagramu